Een Turkse rechtbank heeft Twitter meer dan twee uur lang geblokkeerd na de afkondiging van een verbod op foto's en video's van de bomaanslag in Suruç. Hierdoor is de publicatie van beelden van de bomaanslag door kranten en tv-stations verboden. Het gerechtshof blokkeerde ook online de toegang tot deze beelden.
Volgens het dagblad Hürriyet gelastte het hof de verwijdering van 107 tweets en publicaties op Twitter. Twitter verwijderde daarop 50 artikelen, maar liet na de resterende 57 publicaties te verwijderen, voordat de deadline van vier uur was verstreken. Hierop werd Twitter geblokkeerd. De hashtag #TwitterBlockinTurkey werd al snel wereldwijd trending topic op Twitter. Na twee uur werd de blokkade opgeheven toen Twitter alle content had verwijderd.
Ruim 150 mediastops
Tussen 2010 en 2014 zijn er meer dan 150 publicatieverboden aan de media opgelegd. Het ging hierbij om publicaties over aanslagen, corruptie, het afluisteren van regeringsfunctionarissen, een mijnramp en geruchten over match-fixing in het voetbal. In maart blokkeerde Turkije ook de toegang tot Twitter, vlak nadat toenmalig premier Erdoğan verklaarde het social media-platform te willen sluiten. Dit besluit werd teruggedraaid door het Constitutionele Hof die dit als een schending van de mensenrechten beschouwde.
Demonstratieverbod
Op 21 juli kondigde de gouverneur van Şanlıurfa een demonstratieverbod af om mogelijke incidenten te voorkomen. Een dag eerder kwamen minstens 32 jonge politieke activisten en hulpverleners kwamen om tijdens een bomaanslag op een cultureel centrum in Suruç, Şanlıurfa. Dit gebeurde voordat zij de grens zouden oversteken om te helpen bij de wederopbouw van de Syrisch-Koerdische stad Kobane.