Röportaj

 

Laatste nieuws

Een Turkse journalist wordt strafrechtelijk vervolgd vanwege zijn bewering ...

 

Biografieën

Hıkmet werd in 1902 geboren in Thessaloniki in Griekenland. Aan het einde ...

 

Over Röportaj

In Turkije is op het gebied van de media op het eerste gezicht letterlijk v...

Çiğdem Toker

17 oktober Ankara, Turkije

 cigdemtoker

Aangeklaagde: Çiğdem Toker

Mediatitel en functie: Cumhuriyet - journalist

Aanklacht: compensatie van morele schade

Mogelijke strafmaat: boete van drie miljoen Turkse lira

Gerechtshof: Ankara 1e Civiele Rechtbank

 

Achtergrond
Çiğdem Toker, columnist van het onafhankelijke dagblad Cumhuriyet, wordt beschuldigd van smaad met betrekking tot de bedrijven Agrobay Seracılık (kassen) en Şenbay Madencilik (mijnbouw), die in eigendom zijn van de Bayburt Groep. Toker schreef verschillende reportages over vermeende corruptie bij het sluiten van een handelsovereenkomst tussen Turkije en Rusland waarbij drie agrarische bedrijven uit Turkije betrokken waren.

 

De Bayburt Groep, waarvan Agrobay Seracılık een onderdeel is, diende wegens smaad twee klachten in tegen Toker en eiste anderhalf miljoen Turkse lira voor elke zaak 'ter compensatie wegens geleden morele schade'.

 

Tijdens de meest recente zitting op 4 april 2019 kende het Hof extra tijd toe voor het verzamelen van aanvullend bewijsmateriaal en voor het opvragen van documenten bij het Ministerie van Transport.

 

Tijdens de zitting op 9 juli maakte het Hof bekend dat het Ministerie vanTransport de documenten over de aanbesteding heeft overhandigd en gaf zij de partijen extra tijd om deze documenten te bestuderen.

 

De volgende zitting vindt plaats op 17 oktober 2019.